+36 30 630 22 77

Milyen iPad tok illik hozzám?

Szerencsére van bőven választék iPad tokokból a piacon. Vásárolhatunk pár ezer forintostól kezdve több tízezer forintért is. Természetesen itt is szembetűnő az árkülönbség a márkás és a noname iPad tokok között, akárcsak például a ruházati cikkeknél. Anyagát tekintve is rendkívül sok fajta iPad tok található a piacon. Kaphatunk szilikon, hydrocarbon-polimer, kemény műanyag, neoprén, nejlon, velúr, műbőr, bőr tokokat.

Az Apple nem nagyon foglalkozik kiegészítők gyártásával, ezt inkább meghagyja más cégeknek. Ugyanakkor viszont az iPad megjelenésével, hogy védje annak kijelzőjét, kijött az úgynevezett Smart Cover-rel. A Smart Cover-t műanyag és szarvasbőr változatban is meg lehet vásárolni a hivatalos Apple Premium Resellereknél. Ez az iPad tok tökéletesen illeszkedik a készülékhez, vékony, tartós anyagból készült és mágneses módon rögzíthető. Amikor felnyitjuk, akkor az iPad automatikusan „felébred”, ha lecsukjuk, akkor pedig elalszik, ezt hívják Sleep mode-nak.

smart cover, apple, smart cover ipadA Smart Cover a kijelzőnek megfelelő védelmet nyújt, a fém hátlapot azonban szabadon hagyja, így az könnyen tud karcolódni. Ennek a „hibának” a kiküszöbölésére készült el az Apple Smart Case, mely annyival több a Smart Cover-nél, hogy már egy hátlappal is egybe van építve, így az iPad hátulja is védelmet kap.

 

smart case, apple, smart case ipad


A szilikon iPad tok főként a fiatalabb korosztály kedvelt kiegészítője, ára, anyaga, színvilága miatt az idősebbek inkább mást választanak.

A kemény műanyag iPad tok már nagyobb védelmet nyújt készülékünk számára, azonban ebből az anyagből készült tokok leginkább csak az iPad hátulját védik, a kijelzőt szabadon hagyják. Átmeneti segítség lehet a kijelző védelmében egy kijelzővédő fólia felrakása. A nagyobb ütések ellen viszont ez a megoldás nem nyújt tökéletes védelmet.

A hydrocarbon-polimer iPad tokok valamivel rugalmasabbak, mint a kemény műanyagból készült társai. Leejtés esetén az anyag rugalmassága miatt nagyobb védelmet kap az iPad, viszont a kijelző itt is elfogadna egy védőfóliát a biztonság kedvéért.

A neoprén anyagból készült iPad tok általában nem a megszokott fix tok, hanem a belebújtatós fajtát kell elképzelni. Használatkor értelemszerűen teljesen szabadon van hagyva az iPad, viszont szállításkor védi minden oldalát, ezért inkább azoknak javasoljuk, akik táskában hordják kedvencüket.

A velúr, műbőr, bőr iPad tokok általában egyféle kialakításúak, leginkább fix tokok. Műbőr iPad tokot én személy szerint nem javaslok megvételre, hiába csalogató az ára. Az a gond velük, hogy nagyon gyorsan le lehet harcolni őket, könnyen szakadnak a varrásnál, illetve hamarabb kopik a felületünk, mint egy jó minőségű bőrből készült iPad toknak.

 

ipad tok, folio ipad tok, bőr ipad tok


A bőr tokból jellegüket tekintve kapható klasszikus jellegű belecsúsztatós tok, illetve bőrkönyv jellegű Folio iPad tok. A belecsúsztatós iPad tok nem fix tok, használat közben ki kell venni belőle a kedvencünket, ezért sérülésveszélyesebb lehet, míg a Folio jellegű tok fix, használat közben is benne maradhat az iPad.

Lehet találni még az iPad kiegészítők piacán billentyűzetes iPad tokot, illetve beépített akkumulátorral rendelkező iPad tokot is. A billentyűzetes iPad tok billentyűzete általában bluetooth-szal kapcsolódik iPad-ünkhöz.